A tüdőgyulladás érzelmi háttere - esettörténet

Hogyan lesz valakinek erőteljes tüdőgyulladása?
Hogyan lesz valaki erőteljes tünetekkel "covidos"?

 

Egy kedves fiatal hölgy ismerősöm, Tamara, Karácsony harmadnapján keresett meg, hogy kiderítsük, hogy mi lehet az érzelmi háttere az erőteljes tüdőgyulladásos tüneteinek. Nehézlégzésről, lázról, mellkasi- és hát fájdalmakról, később köhögési rohamokról és erőteljes fejfájásról panaszkodott.

 

Amikor egy elváltozásban a tüdő hörgő laphám és/vagy a tüdő hörgőizom érintett, az egy férfias jellegű, területféltési konfliktust jelez, ami egy nő esetében körülbelül annyit tesz, hogy akár hajlandó közelharcot vívni egy vélt "betolakodóval", hogy megvédje saját és családja épségét és biztonságát, és verbális erőfeszítéseket tesz, hogy megakadályozza annak a saját területére lépését.
Felmerült a kérdés tehát, hogy ki az a betolakodó, ki az a"ragadozó", akit nem akart beengedni az otthonukba karácsonykor?

Modern világunkban, ahol már nem kell félnünk a vadállatoktól, a ragadozó sok esetben az anyós képében jelenik meg. 😄

Itt is ez  történt. Tamara nem szerette volna, hogy az anyós megjelenjen náluk karácsonykor. A férjével már november közepétől folyamatos szélmalom harcot vívott ha a téma előkerült. Mindenképpen próbálta elkerülni a nem kívánt találkozást. Tamara először maga sem tudta, hogy miért van ekkora ellenállása a helyzettel kapcsolatban, egészen addig, amíg elő nem kerültek az egy évvel korábbi emlékek...

 

Az anyós egy 90-en túli asszony, aki bár nem rosszindulatú, de skizofrén tünetei miatt pszichiátriai kezelésre szorult. Egy évvel korábban amikor a mama a családnál lakott, egy-egy nem beszámítható állapotában olyan dolgokat művelt, hogy a Tamara és gyermekei éjszakánként összebújva reszkettek, amíg a házukban tartózkodott. Ugyan a mama ez évben sokkal stabilabb mentális állapotban volt, Tamara elváltozásának súlyosságát mégis ez az egy évvel korábbi megrázkódtatás határozta meg. Néhány nappal azután, hogy eljöttek az ünnepek és megjelent az anyós, (tehát megoldódott a konfliktus) Tamara erőteljes regenerálódásba kezdett a korábban említett tünetekkel, és folytatta mindezt bő egy hétig, majd az epileptokrízis lefutása után szépen lassan visszatért az élete a régi kerékvágásba, és a megoldás utáni szakasz befejeztével a tünetek teljesen eltűntek.

 

A tüdő hörgők laphám elváltozását egy területféltéssel, birtokféltéssel kapcsolatos konfliktus illetve az ezekből származó érzelem indukálja. A konfliktus jelenlétében (konfliktus aktív szakaszban) a laphám elvékonyodással reagál, tágítva ezzel a légutak átmérőjét, hogy elegendő oxigénnel - ezáltal erővel - tudjon ellátni egy a területünk védelmével kapcsolatos vita esetén.

Ha valamiért nem tudunk hangot adni ennek a félelmünknek, vagy nem elég a "tüdő-kapacitásunk", hogy megvédjük álláspontunkat, a hörgő laphám észrevétlenül fekélyesedésnek indul, és egészen addig teszi ezt, amíg a helyzet valamilyen megoldására sor nem kerül. Amikor ez végre megtörténik, és ki tudjuk fejezni az ellenérzésünket, vagy bármely más megoldása születik a történetnek (legyen ez számunkra előnyös vagy hátrányos),  a laphám fekélyesedés helyreállítására egy gyulladásos folyamat indul, az elvékonyodott területek feltöltődésével, laphám szövet szaporulattal, a vírusok, mint a folyamatban résztvevő mikroorganizmusok segítségével.

A jelen konfliktusban a tüdő hörgőizomzata is érintett volt. A konfliktus hatására hörgőizom bénulás következik be. A bénult izomzat a megoldás utáni szakasz epileptokrízisében újra beidegeződik, ami görcsös izom-összehúzódásokban, azaz köhögésben, köhögési rohamokban nyilvánul meg.
A megoldás utáni szakasz végére mind a hörgő laphám, mind a hörgőizom az eredeti állapotára regenerálódik.

 

Ezen írás nem törekszik teljességre, a témakör csak egy részét érintettem, és a bennünk zajló biológiai folyamatok és a konfliktus jellegének megértésére szolgál. Minden ember élete-életvonala egyedi, ezért a pontos kiváltó okokat személyre szabottan, a megélt események függvényében érdemes vizsgálni. Az, hogy ki hogyan birkózik meg a konfliktusaival egyénenként változó, más területeket másként kezelünk, attól függően, hogy mennyi negatív tapasztalatunk, kudarc élményünk gyűlt ott össze. Egy konfliktus feltárása nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kapcsolódó írások:
A teremtés koronája - avagy a "média-vírus" fénykora
A spanyolnátha biologikus megértése

Hogy ne maradj le semmilyen aktuális információról, iratkozz fel a hírlevelemre!

Tudj meg többet:

 

Ha szeretnél közreműködni abban, hogy milyen témában jelenjenek meg cikkek vagy egyéb tartalmak,
azt alább a hozzászólásoknál megteheted. Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Ha támogatnád a munkám, sokat tudsz segíteni a cikkek megosztásával,
hogy az információ eljusson a megfelelő helyre, a megfelelő emberekhez.
Ha adományoznál a biologikus gondolkodás elterjedése érdekében, azt ITT tudod megtenni.
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2024 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playpaper-plane