A teremtés koronája - avagy a "média vírus" fénykora

Minden elváltozásunk - vagy bennünk zajló változás - egy túlélés érdekében történő alkalmazkodás.

Ha úgy érezzük, hogy a környezetünkben történő változások veszélyeztetik az aktuális, megszokott jólétünket, nyugalmunkat, pozíciónkat, egészségünket stb. a testünkben (el)változásokat hozunk létre a helyzethez való alkalmazkodásként, annak megoldása érdekében. A testünkben zajló folyamatokat az általunk megélt kifejezetlen érzelmek, érzetek irányítják. Az, hogy éppen milyen változás zajlik a testünkben, az a megélt "érzelem árnyalatától" függ. Ez határozza meg, hogy az adott konfliktus hatására milyen szerv szövete képezzen szövetszaporulatot, vagy szövetsorvadást, illetve milyen biokémiai változások induljanak annak érdekében, hogy az adott helyzet mielőbb megoldásra kerülhessen.

A tüdő hörgők laphám elváltozását egy területféltéssel, birtokféltéssel kapcsolatos konfliktus illetve az ezekből származó érzelem indukálja. A konfliktus jelenlétében (konfliktus aktív szakaszban) a laphám elvékonyodással reagál, tágítva ezzel a légutak átmérőjét, hogy elegendő oxigénnel - ezáltal erővel - tudjon ellátni egy a területem védelmével kapcsolatos vita esetén.

A legegyszerűbb ezt az állatoknál megfigyelni. Például egy kutya esetében ez olyan formában jelenik meg, hogy ha valaki vagy valami a kerítés, a területének határa felé közelít, akkor ugatással ad hangot a nemtetszésének, ezzel felszólítva a birtokháborítót a távozásra.

De embereknél is ugyanúgy megjelenhet ez a helyzet. Például akkor, ha a munkahelyünkön egy új dolgozóval bővül a csapat, és a főnökben az az ötlet merül fel, hogy az új kollégát a mi "saját" irodánkban kívánja elhelyezni - megszüntetve ezzel az ottani tökéletes egyeduralmunkat. Erre mi területünk védelme érdekében azonnal kellően meggyőző érv-rendszerek sorával tudunk előrukkolni, amelynek demonstrálásával reményeink szerint a vezetőnk megváltoztatja kezdeti tervét és álláspontját a helyzettel kapcsolatban.

Ha valamiért nem tudunk hangot adni ennek a félelmünknek, a hörgő laphám mindaddig észrevétlenül fekélyesedni fog, amíg a helyzet valamilyen megoldására nem kerül sor. Amikor ez végre megtörténik, és ki tudom fejezni az ellenérzésem, vagy bármely más megoldása születik a történetnek (legyen ez számomra előnyös vagy hátrányos),  a laphám fekélyesedés helyreállítására egy gyulladásos folyamat indul, az elvékonyodott területek feltöltődésével, laphám szövet szaporulattal, a vírusok, mint a folyamatban résztvevő feltételezett mikroorganizmusok*** segítségével.

***   Habár eléggé nehéz egy olyan "valamit" a mikroorganizmusok közé sorolni, aminek se légzése, se anyagcseréje, nem mozog, és tulajdonképpen nem is mutat életjeleket, és ezidáig még izolálni sem sikerült, - ami ugyanakkor további kérdéseket vet fel a különböző kimutatása érdekében alkalmazott tesztekről, illetve az ellene összeállított oltásokról.
Az, amit vírusnak - jelen esetben koronavírusnak - neveznek, tulajdonképpen egy félautomata fehérjelánc, egy "információ darab", ami a sejtek szaporulatakor, regenerálódáskor a laphámszövet helyreállításához a megfelelő információt, a megfelelő programot tartalmazza.

A vírus NEM ellenség.

Ez annyit jelent, hogy ha megélünk területféltéssel, birtokféltéssel kapcsolatos konfliktusokat, anélkül, hogy az érzelmeinket kifejezésre juttatnánk, akkor mindenképpen fekélyesedésnek indulnak a tüdő hörgőinek laphámszövetei, és a konfliktus megoldásával mindenképpen elindulnak a regenerálódási folyamatok, az influenzaszerű, tüdőgyulladásos váladékozásos, lázas tünetekkel és a "vírusok" jelenlétével.

A regenerálódási folyamat súlyossága attól függ, hogy mennyire erőteljesen és milyen hosszú ideig éltük meg az adott érzelmet.

Minél jobban drámázunk, minél jobban félünk, illetve ezt minél hosszabb ideig tesszük, annál erőteljesebb tüneteket tapasztalhatunk a megoldás utáni szakaszban.

Birtokféltési konfliktus esetén, a féltett birtok jellege rendkívül változatos lehet, tulajdonképpen bármi a birtokomnak mondható, amihez hozzáteszem azt, hogy az "enyém".

Ha politikai, nagyhatalmi léptékben vizsgálódunk, birtokféltés lehet, ha egy ország például egy erőforrás, vagy termelési képesség, vagy vásárló erő elvesztésétől fél, vagy a kialakult status quo-t érzi veszélyeztetve, és ennek érdekében hozhat megszorító intézkedéseket. Egy dolgozó az állami intézkedések miatt féltheti a munkahelyét, az egzisztenciáját, ennek hangot adván tüntetésre indulhat. Az államfő a tüntetés hatására veszélyeztetve érezheti a pozícióját és a rendszer stabilitását, erre bejelentheti, hogy járvány tört ki. A járvány miatt a tüntetők veszélyeztetve érezhetik az egészségüket/életüket, haza mennek, innentől minden ember potenciális veszélyforrássá válik. A médiában keringő hírek hatására azonnal kilátásba kerül a tőzsde bukása, egy újabb gazdasági válság lehetősége. A részvényesek veszélyeztetve érzik a részvényeik értékét a pánik miatt. A gazdasági pánik és a "halálos" járvány média mítosza hatására az átlag állampolgár is félteni kezdi az anyagi javait, az egzisztenciáját, az egészségét, a családját, a családja egészségét... stb. stb.

A kérdés csupán az marad, hogy: Mi az, ami egy átlagos influenza-szintű - vagy azt el sem érő - "betegséget" egy világjárvány szintjére emel?

Erre szokták a következő a választ adni: "A pánikot a bizonytalanság okozza és az információ hiány."

És itt érzem azt, hogy már a vizsga legelső kérdésénél elhasaltunk. 😀

Ugyanis, nem tudom, hogyan lehetne még ennél is több információt kapnunk, hiszen szinte online nézhetjük végig, ahogy Vuhanban a 87 éves Wong néni lázas csatáját vívja a koronavírussal...

Lehet, hogy még nem tudjuk fejből felrajzolni a koronavírus molekulaszerkezetét, de percről percre a világ minden információja rendelkezésünkre áll.

Soha nem az információ hiánya miatt félünk! És biztosak lehetünk benne, hogy amíg nem volt tudomásunk a vírusról, a járványról, addig nem is féltünk tőle.

Amitől félünk az a TÚL SOK információ! Illetve a túl sok irányított/manipulált információ.

Nem tudunk olyan információs csatornát, vagy nézőpontot találni, ahova még nem "mászott bele" a koronavírus. Mindenhol ott van. MINDENHOL OTT VAN!!! Olyan aktív készenléti, riadó helyzetet élünk, mint egy háború esetén, extrém erőteljes állami szintű, (világi szintű) intézkedésekkel, karanténokkal, bénultsággal. A bénultságunk egyik része abból adódik, hogy "halálos" jelzővel illetett vírusról van szó, (mivel hétköznapi értelemben nincs rá gyógymód és nincs ellenszer,) a másik része pedig abból, hogy mivel nem látjuk, úgy érezzük, hogy nem tudunk ellene védekezni, és fogalmunk sincs, hogy a fertőzés elmélet hogyan működik az olyan "fertőzötteknél", akik soha nem jártak Kínában és nem is érintkeztek "fertőző" kínaiakkal.

Mindezektől a koronavírus - illetve a koronavírussal járó regenerálódás - még nem lesz veszélyesebb más influenza vírusoknál, az influenzának nevezett tüneteknél.

Mivel az elváltozás létrejöttéhez biológiai konfliktust kell elszenvednünk, és a tüneteket súlyosságát a kapcsolódó félelmünk mértéke határozza meg, ezért próbáljuk meg fokozatosan áthelyezni a fókuszunkat a médiáról valami másra - a természetre, a családra, állatokra, könyvekre, zenére, játékra... egészen addig, amíg lassanként észre nem vesszük, hogy olyan probléma megoldásán dolgozunk, ami tulajdonképpen nem is létezik.

 

Ezen írás nem törekszik teljességre, a témakör csak egy részét érintettem, és a bennünk zajló biológiai folyamatok és a konfliktus jellegének megértésére szolgál. Minden ember élete-életvonala egyedi, ezért a pontos kiváltó okokat személyre szabottan, a megélt események függvényében érdemes vizsgálni. Az, hogy ki hogyan birkózik meg a konfliktusaival egyénenként változó, más területeket másként kezelünk, attól függően, hogy mennyi negatív tapasztalatunk, kudarc élményünk gyűlt ott össze. Egy konfliktus feltárása nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kapcsolódó írások:
A patkány éve - a járványok hátterében álló kollektív változások, a pestis
A spanyolnátha biologikus megértése
Orr monológ - azaz a légutak elváltozásainak háttere
A gyermekbénulás biologikus megértése
A spanyolnátha biologikus megértése
A tüdőgyulladás érzelmi háttere

Hogy ne maradj le semmilyen aktuális információról, iratkozz fel a hírlevelemre!

Tudj meg többet:

Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Elkötelezetten dolgozom azon, hogy a megfelelő információ eljusson Hozzád, hogy a biologikus gondolkodás széles körben használhatóvá és hozzáférhetővé váljon. Ha szeretnél ebben támogatni, segítheted a munkám a cikkek megosztásával, vagy meghívhatsz egy virtuális kávéra. 🙂
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2024 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playpaper-plane