Mi a gyomorégés érzelmi háttere?

(2020.10.26.)

A következő [karantén-szindróma] tünet az ellenállóké.

A gyomorégés tünetének felelőse a kis kanyarulat laphám-elváltozása.
A gyomor laphám akkor reagál, ha egy gyomorba került "létfontosságú" falat megszorul, és annak valamilyen módon a kimozdítására van szükség. Ezt a laphám sorvadással, egy belső átmérő átmérőtágítással segíti elő, hogy a falat végül vagy bekebelezésre kerülhessen, vagy a külvilágba távozhasson.

Érzelmeink tekintetében értelmezve ez a folyamat akkor indul be, amikor egy kialakult, megrekedt állapot miatt mérgelődünk, dühöngünk, bosszankodunk.
Mikor egy ember vagy a környezetünk olyan módon cselekszik, ami egyáltalán nem egyezik a saját nézetünkkel, igazságunkkal, vagy olyan döntéseket hoz vagy intézkedéseket tesz, ami minket is érint, amivel hierarchikusan fölénk helyezi a pozícióját, és amit nem akarunk elfogadni. (Képekben kifejezve ez olyan, mintha a birtokunk határait a mi rovásunkra módosították volna, és ez ellen próbálnánk újra és újra felvenni a harcot, hogy a régi állapotok visszatérjenek.
Biologikus terminológiával élve: ez a birtok-bosszúsági konfliktus.

A gyomorégés tünetét a gyomor kis kanyarulatának ektodermális szövetének fekélyesedésekor érzékeljük, aminek nem igazán van köze a gyomorsav (túl)termeléséhez, sokkal inkább ahhoz, hogy a konfliktus aktivizálódásával a gyomor laphám túlérzékenységgel reagál, ami a gyomorsavval való érintkezést fájdalmassá teszi. A dolog szépsége, hogy szimplán a helyzet megoldásával, vagy az érzelem elengedésével ez a túlérzékeny állapot átvált érzéketlenségbe és regenerálódásnak indul. A regenerálódás folyamán a fájdalomkrízis (epileptokrízisben) még visszatér egyszer, azt követően a megoldás utáni szakasz végéig a szövet fájdalommentesen épül vissza az eredeti állapotára, (ha nem történik visszaesés a konfliktusba).

Jelen korlátozásokhoz kapcsolódóan ez a tünet többnyire azoknál jelenhet meg, akik nem tudják vagy nem akarják elfogadni például a kialakult helyzetre válaszként hozott igazságtalan és/vagy ambivalens intézkedéseket, az értelmetlen, manipulatív megoldásokat, a logikátlan, elnyomó, erőszakos megnyilvánulásokat,
vagy akik már bőrükön érzik az élet egyre "szűkülő keresztmetszetét"
vagy akik nem értenek egyet a félelemben megosztott társadalom ellenkező oldalának álláspontjával, és az igazságért permanensen ütközeteket vívnak.

 

Mi az oka a test általános felvizesedésének?

(2020.10.23)

 

Ebben a [Karantén-szindróma] sorozatban azokat a tüneteket vesszük/vettük sorra, amiket már a konfliktus aktív szakaszban is, tehát az érzelem megjelenésével egy időben észlelhetünk magunkon, mégpedig azzal a céllal, hogy amennyiben találkozunk velük, a lehető leghamarabb változtathassunk és megszüntethessük azokat.
A következő, a test általános felvizesedése is aktuálisan ide tartozik.

 

A test ödémásodásáról alapesetben vagy a regenerálódási ödémák kialakulásánál (a megoldás utáni szakaszban), vagy a vese-gyűjtőcsatornák elzáródásánál (konfliktus aktív szakaszban) beszélünk. Míg az előbbinél az adott szerv körüli ödémásodásról, az utóbbinál a test általános felvizesedéséről van szó.

 

A vese-gyűjtőcsatorna a vesének az az entodermális szövetből kialakult része, ahol az érgomolyagok által szűrt elővizeletből a víz nagy része még visszaszívásra kerül. Ezen a szakaszon történik a vér térfogatának, az ozmotikus nyomásának, az ionösszetételének és Ph-jának beállítása a visszaszívott víz és nátrium mennyiségének szabályozásával.
Ennek köszönhetően, ha a testet (a vízbevitel hiányából adódóan) a kiszáradás veszélye fenyegeti, vese-gyűjtőcsatorna egyszerűen elzáródik, és nem engedi a vizelet/víz távozását, hogy a tovább létezésünk minél hosszabb ideig biztosítva legyen.

 

A vese ezzel a funkciójával nem csak a konkrét kiszáradás lehetőségére reagál.
Hanem, ha az életünk bármely területén olyan érzelmeket élünk meg, ahol a számunkra LÉTFONTOSSÁGÚ dolgok áramlása megszűnik, (vagy jelentősen csökken), akkor ez a biológiai különprogram ugyanúgy aktiválódik a "partra vetettségünkre", és hogy a "kiszáradás" ne történhessen meg, vagy részlegesen vagy teljesen elzárja a lefolyót, ami aztán a testünk felvizesedését eredményezi.
A korlátozások idején ez lehet összefüggésben például a gazdasági kilátástalansággal, a bevétel csökkenéssel és az ebből adódó létbizonytalansággal,
vagy a társadalmi érintkezések csökkenéséből adódó figyelem, szeretet, törődés nélkülözéséből adódó magányossággal,
vagy az egészségügy "korona-fókusz" beállítottsága miatti ellátatlansággal is akár..., (habár a kórházi ellátások során sok esetben ez a programunk korlátozások nélkül is aktivizálódik.)
Fontos tudni, hogy ezt a fajta vizesedést nem befolyásolja a vízhajtók használata! Viszont a helyzet megoldásával, vagy az érzelem elengedésével (kifejezésével) azonnal újraindul a vizelet kieresztés.

Mi az oka a korlátozások alatt tapasztalt magas vérnyomásnak?

(2020.10.01.)

 
Gondolom, hogy azt nem kell túl sokat magyarázni, hogy a 2020-as évben az emberek nagy része egy felfokozott készenléti állapotba, "konfliktus aktív" állapotba került. Nyilván nem lehet általánosítani, egyénenként mindenki mást, és más módon él meg életének eddigi tapasztalásaitól és a felvett hiedelmektől függően. De azért van néhány olyan terület, ami valamilyen módon a legtöbbünket érinti. Véleményem szerint a következőekben tárgyalt magas vérnyomás tünetét okozó érzelmek/érzetek halmaza is ilyen...
 
Minden konfliktus aktív (szimpatikotónia) állapotában beszélhetünk megemelkedett vérnyomásról, de a nagyobb mértékű vérnyomás emelkedés a vesekéreg (a vese mezodermális szövetének) elváltozásához köthető. A vese mezodermális szövetéből épülnek fel az érgomolyagok (nefronok), amik a vér átszűrését, a már nem szükséges anyagok kiválasztását végzik.
Konfliktus hatására a vesekéreg (egy későbbi megerősítés miatt) előbontásnak indul, szövetállománya csökkenni kezd, ami miatt magasabb vérnyomás szükséges, hogy a kevesebb szövettel is a megfelelő mennyiségű vér átszűrésre kerülhessen.
A funkciójából adódóan minden olyan "önértékelés csökkenési" konfliktus a vesekéreghez tartozik, ami folyadéknak, vagy folyó, áramló "dolognak" a túláradásával vagy elapadásával kapcsolatos (a vér kivételével).
Ez még akkor is sokféle lehet, ha ragaszkodunk a lezárásokkal, korlátozásokkal kapcsolatos intézkedésekhez.
Ide tartozik a pénz áramlásával (a likviditással) kapcsolatos konfliktus.
Ha például az aktuális gazdasági helyzet olyan mód hozott változást, hogy nem áramlik megfelelő mennyiségű pénz az életünkbe, ha a részvény árfolyamok nem számunkra kedvezően alakultak, és ez számunkra aggodalomra ad okot.
Ide tartozik az is, hogyha túlterheltnek érezzük magunkat. Ha például a rendeletek, vagy a költségcsökkentések miatt már 3 ember munkájával kell megbirkóznunk, ha a munka mellett gyermekeink oktatásáról, biztonságáról is fokozottan kell gondoskodnunk.
Vagy ide tartozhat az a rengeteg információ, (ál/rém)hír, ami eláraszt és zavar, az ezzel járó gondok és kilátástalanság, ami túlterheli a mindennapjainkat, ugyanakkor a másik oldalon az ebből adódóan csökkenő figyelem és törődés, ami a szeretteinktől áramlik felénk vagy szeretteinknek áramoltatunk, és az ebből adódó "áramlás hiánya" miatt megélt frusztráció.
 
Minél inkább jelen vannak a említett tényezők az életünkben, és minél inkább aggódunk, anélkül, hogy kifejezésre juttatnánk, annál nagyobb mértékű elváltozást és tüneteket tapasztalhatunk. Az elváltozástól nem kell megijedni. A magas vérnyomás a közhiedelemmel ellentétben nem okoz szövődményeket.
De mindig segít, ha a problémát tudatosítjuk és kifejezzük, és persze fontos lenne, hogy a konfliktus mielőbb megoldásra találjon.
A konfliktus megoldásával a vesekéreg azonnal regenerálódásnak indul, a vérnyomás csökken (megoldás utáni/regenerálódási szakasz).
 

Mi az oka a korlátozások alatt megélt fáradtságnak? -azaz a "BIOLÓGIAI ALTATÓ"

(2020.09.18.)

A fáradtság hátterében (biologikus gondolkodást alkalmazva) alapvetően két dolog állhat: az egyik a (bármely) regenerálódás miatti fáradtság, a másik pedig a mellékvese kéreg biológiai különprogramjának konfliktus aktív szakaszában megélt állapota.
Ha a fáradtság érzésünk a korlátozásokkal, a karantén intézkedésekkel egy időben jelentkezett/jelentkezik, akkor jellemzően az utóbbi a jelenség okozója.
A szerveink, szervezetünk működését a megélt érzetek, érzelmek irányítják.
A mellékvese kéreg működésének változását egy ún. "iránytévesztési konfliktus" okozza. Azaz egy olyan érzettartalom, mely szerint veszélyes egy bizonyos irányba haladnom, vagy a vágyott irányba haladásomat korlátozzák. Ennek oka a szerv funkciójában rejlik, ugyanis a mellékvese állítja elő azokat a hormonokat (kortizol, adrenalin), amik a mozgékonyságunkért, éberségünkért, aktivitásunkért felelősek. Normál működésünk esetén a ébredésünkkel a kortizol termelésünk megnő, és estére mire a pihenésre kerül a sor lecsökken, hogy aludni tudjunk.
De egy mellékvesét érintő konfliktus esetén, amikor "a mozgékonyságunk számunkra veszélyes vagy hátrányos lehet", akkor a mellékvese visszafogja a hormontermelést, ami miatt lassúvá, fáradttá, gyengévé, aluszékonnyá válunk.
Jelen esetben ezt megélhetjük például úgy, hogy a média által felvázoltaknak megfelelően "a külvilág egy veszélyes hellyé vált", és ennek megfelelően a legbiztonságosabb, ha elzárjuk magunkat, ha nem mocorgunk túl sokat, ha csendben meghúzódunk, amíg "elül a vihar".
Vagy a másik oldalon szeretnénk egy általunk vágyott irányba haladni, de a "járvánnyal" kapcsolatos intézkedések, rendeletek és ezek következtében létrejött állapotok ezt akadályozzák, megállásra (vagy lassú haladásra) kényszerítenek.
Minél erőteljesebb érzelmekkel éljük meg a konfliktust, annál hangsúlyosabban jelentkeznek rajtunk a tünetek, az elváltozások, (ami ez esetben konfliktus aktív szakaszban a mellékvese kéreg nekrózisa, megoldás utáni szakaszban pedig annak gyulladásos helyreállítása szövetszaporulattal.) Az elváltozástól nem kell megijednünk, viszont arra mindenképpen érdemes lenne figyelmet fordítanunk, hogy minél előbb LEZÁRJUK A KONFLIKTUS AKTIVITÁST, hogy tegyünk a megoldás érdekében!
(De ha a fentieket szimplán tudatosítjuk, már az is javíthat a helyzeten.)

 

"Másfél méter!" - A birtokféltési konfliktus

(2020.08.28)

 

A hanggal való területkijelölés egyik legkézenfekvőbb természetbeli előfordulása a madaraknál tapasztalható. A madarak (többnyire) énekükkel jelzik a többi egyednek, hogy az adott terület már foglalt, keressenek maguknak távolabb helyet a fészek építésére. Megfigyelhető, hogy tavasszal amíg ki nem alakulnak a fészkeléshez szükséges állapotok az egyedek rendkívül hangosak, amikor már biztonságban érzik a területüket, elcsendesednek. Feltételezhető, hogy a köztük ilyenkor kialakuló kommunikáció nem a fennkölt ódák zengéséről szól, hanem sokkal inkább egy területét, pozícióját féltő szárnyasok feldúlt és talán közönséges vokális csatájáról. Mint például: "Miért nem mész vissza a saját faágadra, te "repedtcsőrű"?! Nem látod, hogy ez a gesztenyefa már foglalt? Tartsd be az 5 méter távolságot, meg ne lássalak még egyszer az én lombjaim között!"
Persze nem feltétlenül tökéletes a fordítás, de talán érzékelteti azt, amiről egy TERÜLET/BIRTOKFÉLTÉSI konfliktus szól - ami emberi mivoltunk jelen eseményeinek alapja és következménye is.

 

Az érzelmek kifejezése a Biologikában, vagy a biologikus gondolkodásban egyébként is kulcskérdés. A jelen állapotokban úgy tűnik, még fontosabbá vált.Ugyanis az, hogy az ember szabadon kifejezheti az érzelmét, véleményét, hangot adhat az igazának, az erőfölényt, de minimum egyenrangúságot jelent a másik féllel szemben.
Ha valamilyen módon megtiltják vagy megakadályozzák az embernek ezt, - akár képletesen is, mondjuk maszkviseléssel - akkor ezzel a férfias, kiáradó energiáit lefojtják és az egyén a feminin, visszahúzódó energiáit kezdi el működtetni. (Ez a reakció a nem, a hormonális állapot és a biológiai oldalúság függvényében változik. Mivel a birtokféltési konfliktus alapvetően férfias hormonális állapotban jelenhet meg, az itt leírtak többnyire a jobbkezes férfi reakcióját mutatják).

 

Ennek biológiai háttere a nemi/birtok zóna programoknál keresendő. Ahol az adott környezeti erőviszonyok mérlegelésével meghatározzuk, hogy abban a helyzetben a domináns férfias vagy a visszahúzódó nőies hozzáállást alkalmazzuk (túlélésünk érdekében). Ennek működési alapjaként azok a kondicionált hierarchikus minták szolgálnak, amiket korábban, pl. gyerekkorban vettünk fel, vagy akár már generációkon keresztül ismétel a családi vérvonal.

 

Könnyű erre példát találni, ha arra gondolunk, hogy egy munkahelyen a vezetőség háta mögött folyton dühöngünk és morgolódunk, de mikor szembe kerülünk velük, negédesen mosolygó, behúzott farkú pudlikká válunk.
Vagy például a férfi az otthontól távol szidja az asszonyt, haza érve viszont simulós kezesbáránnyá válik.
Ide tartozik az is, amikor attól félünk, hogy "Vajon, ha a saját értékrendünknek megfelelően cselekszünk, akkor mások mit szólnak hozzá?" Lehet, hogy határozott gondolataink és elképzeléseink vannak bizonyos dolgokról, de ez nem egyezik a közösségen belüli irányelvekkel vagy közmegegyezéssel, ezért "túlélésünk érdekében" - tehát azért, hogy a közösség rólunk kialakított képe ne szenvedjen csorbát visszafojtjuk a véleményünket, az érzelmeinket, és bólogató, mosolygós pofit erőltetünk magunkra.
Miért is? Mert úgy érezzük, hogy van mit vesztenünk. Mert valaki vagy valakik kontroll alatt tartanak minket és az érzelmeink, álláspontunk, véleményünk kifejezésével, elveszthetjük azt a pozíciót, amiben KÉNYELMESEN érezzük magunkat - legyen ez egy társadalmi, közösségi vagy munkahelyi működésből felépítésből származó előny, vagy akár bármilyen családon belüli kapcsolatból származó biztonság.

 

 

Ha szeretnél közreműködni abban, hogy milyen témában jelenjenek meg cikkek vagy egyéb tartalmak,
azt alább a hozzászólásoknál megteheted. Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Ha támogatnád a munkám, sokat tudsz segíteni a cikkek megosztásával,
hogy az információ eljusson a megfelelő helyre, a megfelelő emberekhez.
Ha adományoznál a biologikus gondolkodás elterjedése érdekében, azt ITT tudod megtenni.
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2020 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playinstagram