A járványos gyermekbénulás biologikus megértése

A motorikus bénulás a kéregállomány motorikus kéregmezőjébe csapódó góc következménye,  ami egy "menekülési konfliktus" hatására beinduló értelmes biológiai különprogram.

Ez a biológiai válaszreakció akkor jön létre, ha a "ragadozó" elől való menekülésnek már nincs más módja, mint a hullareflex, mintegy utolsó megoldás arra, hogy a halál torkából, vagy egy végzetesnek érzékelt helyzetből megmeneküljünk. A ragadozó többnyire egy olyan valaki vagy valami, aki/ami sakkban tart, aki/ami hatalmat gyakorol felettünk. Tehát az érintett az adott helyzetben prédának, áldozatnak érzi magát.

(A bénulásról itt olvashatsz részletesebben.)

Ha a bénulás gyermeket érint, akkor a konfliktust vagy a gyermek saját maga, vagy az édesanyja szenvedi el, és a gyermek átveszi túlélési célokból, hogy az aktuális helyzetben, és a jövőben életének megóvása érdekében hasznára váljon.

Ha egy bénulás "járványos", akkor az azt jelenti, hogy az adott érzelmet, - a "menekülésre való képtelenséget" - emberek tömegei szenvedik el.

 

Az Egyesült Államokban 1952-ben, Magyarországon 1957-ben beszélnek nagy járványról.
Tehát az adott időket kell vizsgálnunk ahhoz, hogy azt megértsük.

 

Magyarország helyzete 1956 végén:

Magyarországon 1956. október 23-án robbant ki a forradalom és szabadságharc az ország függetlenségéért és a szovjet csapatok országból való kivonásáért, ami látszólag október 30-án győzelmet aratott, és megkezdődött az ország átszervezése. Közben a szovjet csapatok kivonulásának látszata mögött, azok újabb hadosztályokat telepítettek az országba és november 4-én hatalmas túlerővel megtámadták, és 12-ére megsemmisítették a magyar csapatok ellenállását, és elfoglalták az országot.
Ezt követően brutális megtorlás indult a forradalomban résztvevők ellen, ami elől az emberek tömegével menekültek el az országból.

Az Egyesült Államok helyzete az 1950-es évek elején:

Az 1950-es évek elején Joseph Raymond McCarthy szenátor az Egyesült Államokban "boszorkányüldözést" indított a kommunista és a kommunistának vélt személyek ellen.Ennek során szinte minden bizonyíték nélkül vádoltak meg embereket, állították róluk, hogy kommunisták, megtorlásként pedig bebörtönözték őket. Aki nem volt hajlandó együttműködni az Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottsággal rendszerint elvesztette az állását és folyamatos zaklatásoknak volt kitéve. Olyan előítéletek uralkodtak az országban, hogy azok az állampolgárok, akiknek gyökerei szocialista országhoz kapcsolódtak, automatikusan kommunistának lettek minősítve. Mivel bizonyos esetekben a hatóságok kényszert alkalmaztak a vallomások kicsikarására, sokan pusztán félelemből keverték gyanúba, barátaikat, rokonaikat hamis tanúvallomással.

 

Az Egyesül Államok és Magyarország történelmi eseményeinek felidézésekor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért pont a bénulás alakult ki tömegével? Miért pont ez a biológiai válaszreakció indult be a helyzet biológiai megoldására?

Ha megnézzük a menekülési konfliktus jellegét, akkor látható, hogy mindig egy olyan "túlerőben lévő hatalommal" állunk szemben, ahol esélyünk nincs küzdelem esetén a győzelemre, (vagy akár az életben maradásra,) és már menekülni sem tudunk.

Teljesen mindegy, hogy mit lépünk, teljesen mindegy, hogy mit felelünk a kérdésre, az mindenképpen csak ront a helyzeten. Az egyetlen megfelelő válasz biológiailag, ha nem mozdulunk, ha halottnak tettetjük magunkat - hiszen, ha már "meghaltunk", akkor már nem kell, hogy tovább bántsanak, akkor már nincs miért üldözzenek, nincs miért gyötörjenek.

Ez az energetikai háttér mindkét esetben erőteljesen jelen volt.

 

Akkor végül is, mi az, ami miatt elmúlnak a járványok? És mi a szerepe az oltásoknak?

 

Akkor múlik el egy járvány, ha véget ér bennünk a félelem érzet, tehát,
  • ha megoldást találunk a problémánkra - a menekülési konfliktus és (gyermek)bénulás esetében például, ha menekülni tudunk a fenyegettséggel övezett területről, mondjuk, ha más országba költözünk,
  • ha megszűnik a probléma - megszűnik a "ragadozó", a sakkban tartó hatalom jelenléte,
  • ha megszokjuk és elfogadjuk az állapotot, ha beletörődünk a helyzetbe.

 

A (publikus vagy propagált) járványok esetében, vagy egy "betegséggel" való szembesülés esetében, mindig jelen van a következmény-konfliktus lehetősége.

Ez jelen téma esetében az, hogy az emberek nem, vagy nem csak a társadalmi helyzet által kialakított alapkonfliktus elől menekülnek, hanem az erre válaszreakcióként kialakuló elváltozástól is, - ami itt az elképzelések szerint a poliovírussal való "megfertőződés", és a bénulás. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk menekülni a "megfertőződéstől", vagy "a betegség karmaiból", annak ugyanúgy bénulás lehet a következménye.

Oltások szerepe:

Mivel (természetes) elváltozások csak biológiai konfliktus esetén alakulnak ki, a konfliktus hossza és a megélt érzelem erőssége határozza meg annak súlyosságát, és a mikroorganizmusok pedig a regenerálódási folyamatok hozzátartozói, ezért az oltás többnyire nem játszik szerepet a járvány terjedésének megakadályozásában, egyetlen szempont kivételével, mégpedig, hogy megnyugvást adhat azoknak, akik konkrétan az előzőekben említett következmény-konfliktustól, a fertőzéstől félnek.

Az oltás a járványok esetében olyan, mint egy "mágikus kő", amiről azt állítják, hogy "amíg a birtokunkban van, addig nem eshet bántódásunk".

Addig, amíg az ember hisz a "mágikus erejében", amíg teljességében elhiszi, hogy védelmet nyújt, addig a "fertőzéstől való félelmet", ami az adott betegséghez tartozik, kiiktathatja a konfliktusai közül. De csak azt, és csak addig, amíg a hitébe be nem férkőzik valamiféle minimális kétely, amíg meg nem ismer valami hitével ellentétes információt, mert onnantól kezdve elveszti ezt a placebo hatását.

Tehát ez csak a fertőzéstől való félelemre vonatkozik, mert az érintett hite miatt ez a félelem megszűnik, és ha nincs érzelem, elváltozás sincs.

De ha az egyénnek bármely más okból alakul ki kifejezetlen, megoldatlan adott betegséghez tartozó konfliktusa, akkor ugyanúgy megjelennek rajta a kapcsolódó tünetek.

Ha valakinek bármely más okból alakul ki menekülési konfliktusa, annak továbbra is bénulás lesz a következménye.

Mint ahogy például az oltások mellékhatásának tulajdonított bénulásos tünetek is többnyire a "kötelező oltástól való menekülés, a kötelező oltástól való félelem" miatt alakulnak ki.

Egy szó, mint száz, ennél, hogy kondicionált hiedelmeinket egy újabb hiedelemmel hatástalanítsuk, sokkal egyszerűbb és észszerűbb, ha inkább a biológiai természettörvények megismerésével lebontjuk azokat. Ugyanis ennek az összefüggésrendszernek a tapasztalati tudásának birtokában nemcsak a fertőzésektől való félelmeinktől szabadulhatunk meg, hanem az összes betegségtől való félelmünket levetkőzhetjük és megérthetjük annak eredetét.
És az sem fog befolyásolni minket, hogy van-e "mágikus kő" a birtokunkban, vagy nincs...

 

Ezen írás nem törekszik teljességre, a témakör csak egy részét érintettem, és a bennünk zajló biológiai folyamatok és a konfliktus jellegének megértésére szolgál. Minden ember élete-életvonala egyedi, ezért a pontos kiváltó okokat személyre szabottan, a megélt események függvényében érdemes vizsgálni. Az, hogy ki hogyan birkózik meg a konfliktusaival egyénenként változó, más területeket másként kezelünk, attól függően, hogy mennyi negatív tapasztalatunk, kudarc élményünk gyűlt ott össze. Egy konfliktus feltárása nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kapcsolódó írások:
Az izombénulásról
A spanyolnátha biologikus megértése
A teremtés koronája - avagy a "média-vírus" fénykora
A patkány éve - a járványok hátterében álló kollektív változások, a pestis

Hogy ne maradj le semmilyen aktuális információról, iratkozz fel a hírlevelemre!

Tudj meg többet:

 

Ha szeretnél közreműködni abban, hogy milyen témában jelenjenek meg cikkek vagy egyéb tartalmak,
azt alább a hozzászólásoknál megteheted. Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Ha támogatnád a munkám, sokat tudsz segíteni a cikkek megosztásával,
hogy az információ eljusson a megfelelő helyre, a megfelelő emberekhez.
Ha adományoznál a biologikus gondolkodás elterjedése érdekében, azt ITT tudod megtenni.
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2024 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playpaper-plane