A patkány éve - a járványok hátterében álló kollektív változások, a pestis

Az állatok vagy állati szimbólumok mindig ott jelennek meg, ahol a hozzájuk kapcsolódó energetikai minőség jelen van.

Vannak állatok, amiket jobban szeretünk és vannak, amiket kevésbé. Valójában egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mindegyik betölti a szerepét a világunkban. Az, hogy mi hogyan érzünk irántuk, attól függ, hogy az adott egyeddel kapcsolatban milyen vélt és valós tapasztalataink, emlékeink, hiedelmeink vannak, hogy milyen érzelmek és programok kapcsolódnak hozzá, hogy a személyes energetikánkban mennyire van jelen az állat energetikai minősége.

A patkány sokaknak nem kedvence. Ha megnézzük a hozzá társított tulajdonságokat, hamar megtudhatjuk az okát.

Tiszta, mint egy macska és okos, mint egy kutya, mégsem cuki háziállat. Miért?

A rejtőzködő életmódjából adódóan egy némileg sötét, árnyékos, manipulatív energia társul hozzá. ami erőteljesen túlélés-orientált. Ugyan saját fajtársaival egy darabig együttérzően tud viselkedni, de csak addig, amíg egy megfelelően nagy jutalom nem kínálkozik, amiért ezt a képességét figyelmen kívül hagyhatja. Folyamatos eleségfelhalmozása és bujkálása, egy állandó fenyegetettséget és szorongást feltételez.
(Emberi léptékben ez az energia például egy háború miatti rejtőzködést és élelmiszer felhalmozást jelentheti.)

Ha ránézünk a képre, hangtalanul is ordít róla a kommunikáció - amit egyébként a német nyelvében is őriz: "Rat=tanács(kozás)", "Ratte=patkány".  (A kép egyébként Charlie Hamilton James természetfotós zseniális felvétele.)

Tehát a patkány energiához tartozik a kommunikáció, de nem a fennkölt, emelkedett formája, hanem az állat életmódjából adódóan sokkal inkább a rejtett, "zárt ajtók mögötti" fajtája, ami a mindennapi világunkban leginkább a politika, a titkos szekták, gyülekezetek kommunikációja, valamint a patkány járatrendszer-építő tulajdonságából adódóan a mindent behálózó, mindennapi "értéktelen" és öncélú, önérdekű információ áramlása, árasztása, terjesztése, ami ma leginkább az internet, a média nagy része, a közösségi média.

A terjesztés fizikai, megfogható változata életünkben a kereskedelem, a betegségekről, kórokozókról alkotott általános kép szerint pedig a fertőzés.

(A keleti zodiákus patkány jegyére jellemző tulajdonságok a nyugati állatöv Ikrek jegyének merkúri tulajdonságaiban jelennek meg leginkább.)

2020 - A patkány éve.  Szerintem, az előző bekezdés alapján nem kell magyarázni, hogy miben jelenik ez meg most a mindennapjainkban...

A patkányhoz társítják pestisjárvány elterjesztését, ami ha nem is igaz közvetlenül, de az egész történethez fontos információt ad hozzá.

A pestisnek diagnosztizált "betegség" a Yersinia pestis baktérium közreműködésével zajlik le. Az elváltozáshoz többnyire a nyirokrendszer és a vérerek gyulladása tartozik, lázzal, fejfájással. A fekete kór nevet az érsérülések következményeként kialakult bevérzésekről, kékes-feketés foltokról kapta.
Ha az elváltozást a biológiai természettörvények figyelembe vételével vizsgáljuk, akkor megtudhatjuk, hogy a nyirok- és érrendszer kötőszöveti elváltozásához - azok biológiai funkciójából adódóan - egy "áramlásbeli hátráltatottsággal", egy "keringési akadályozottsággal" kapcsolatosan megélt érzelem szükséges. Hétköznapjainkban ezek olyan konfliktushoz tartozó érzelmek, amikor az élet általunk elvárt menetét és folyását valami vagy valaki folyamatosan akadályozza, hátráltatja, amikor szabadságunkban, mozgásterünkben korlátozva érezzük magunkat.

Amíg nem tudjuk megoldani ezt az áramlással kapcsolatos konfliktust, addig ez a bennünk feszülő kifejezéstelen érzelem a testünkben az áramlási funkciót biztosító szerv(ek) (el)változását indítja az akadálymentes keringés (a konfliktus helyzethez való alkalmazkodás) érdekében, ami a konfliktus aktív szakaszban egy észrevétlen kötőszöveti sorvadást jelent. Amint ez a keringési akadály elhárult, sikerült megoldanunk a konfliktust, vagy kifejezésre juttattnunk az ezzel kapcsolatos érzelmeinket, onnantól kezdve a kötőszövetek ödémásodása és gyulladásos regenerálódása indul, és ebben a szövetszaporulattal járó folyamatban a baktériumok segítik az újjáépülést. A nyirok- és érrendszer esetén ez azt eredményezi, hogy megoldás utáni szakasz végére egy átmérőtágulás jön létre a nyirokereken és a vérereken.

A pestisnek ezeket a megoldás utáni szakaszban jelentkező gyulladásos, ödémás, lázas regenerálódási tüneteket hívják.

Itt is igaz az, hogy minél erőteljesebb érzelmekkel éljük meg az akadályoztatottságot, és ez minél hosszabb ideig tart, annál erőteljesebb tüneteket tapasztalunk megoldás utáni szakaszban.

Vajon mi volt ez a rendkívül súlyos és kollektíven jelenlévő akadályoztatottság, amit a középkori társadalmak megélhettek?

Egyik kiindulópontunk, hogy a pestis terjedését a selyemúthoz - tehát a Belső-Ázsiával kapcsolatos kereskedelmi útvonalakhoz - kötik. Az elképzelések szerint a "kórokozó" a karavánutakon keresztül a érkezett Európába és egyes rágcsálók bolhái "terjesztették".
Ezek a szárazföldi és tengeri útvonalak a kereskedelmi, kulturális és technológiai összeköttetést jelentették a kontinensek között, viszont a szárazföldön a rablók, a tengeren a kalózok támadásainak köszönhetően nem tudtak zavartalanul működni. Hogy elkerüljék ezek folyamatos fosztogatásait, mind földön és vízen új útvonalakat keresésére kényszerültek. Ennek a helyzetnek megoldására indultak Kolombusz hajói nyugatra, hogy a egy új irányból közelítsék meg Ázsiát.

Másrészt a középkorban volt a népvándorlások kora. A Római-Birodalom bukását követően annak területén különböző népcsoportok jelentek meg, telepedtek le, teljesen más értékrenddel a társadalomról, a jogról, a kultúráról, a vallásról alkotott elképzeléseik terén, mint a helyiek. A fosztogató, barbár, vandál népek jelenlétével az addigi közbiztonság megszűnt, veszélyessé vált az utazás, az áruszállítás, a kereskedelem... az élet, illetve az "életben való áramlás".
A népek stabil letelepedése, a tőke városiasítása, a katonai hatalmak megerősítése az addigi "barbár összevisszaságot" visszaterelte egy irányított központosított hatalmi rendszerré, ami visszahozta a közbiztonságot is az emberek életébe.

A dolog "érdekessége", hogy ez a vázolt társadalmi változás a vizsgált, a fertőzés terjesztésével vádolt patkányoknál is megjelenik. Ugyanis a "kórhoz" kapcsolt házi patkány életmódjának jellemzője, hogy olyan csoportokba verődik, ahol nem alakul ki szigorú rangsorrend vagy párkapcsolat.  Ezzel szemben a később megjelenő vándorpatkányok közössége sokkal szervezettebb, mint a házi patkányé, ahol is a nagycsaládon belül szigorú rangsorrend alakul ki és az elfoglalt pozíciókért küzdelmek folynak. A vándorpatkányok elterjedésének tulajdonítják a pestis visszaszorulását, mivel az megjelenésével kiszorította a "pestist terjesztő"  házi rokonát.

Korunkban hasonló gondolkodásbeli változáson (dimenzió váltáson) megyünk keresztül - a betegségekkel kapcsolatos nézeteink terén (is) -, mint amikor megtapasztalták a Föld gömbölyű mivoltát. Egy újfajta gondolkodásmódot, nem lehet a régi rendszer szabályai szerint működtetni. Ahhoz, hogy használni tudjuk, el kell engednünk a megszokotthoz való ragaszkodást - amire előbb-utóbb vagy rákényszerülünk, vagy önszántunkból tesszük. Egy kétdimenziós rendszer korlátain belül nem lehet háromdimenziós életet élni. Amikor szembe tudunk nézni, vagy szembe merünk nézni az adott helyzettel kapcsolatos félelmeinkkel, azzal új képességeinket ismerjük fel és az akadályok eltűnnek.

Ha a bennünk lévő energetikai minőség változik, vele együtt változik a környezetünk is.
Ha elváltozásokról beszélünk, minden egyes bennünk megjelenő elváltozásunk, valamiféle változásra, változtatásra való igényünket mutatja. Mindaddig, amíg nem érezzük magunkat készen a változásra, addig a biológia, - a biológiai különprogramok, - a programok hozzák meg helyettünk a döntést.

A jelen világjárvánnyá fejlesztett tüdőgyulladás-rémülete is arról szól, hogy egy megszokott, idejétmúlt társadalmi- és hiedelemrendszer omladozó falaiba kapaszkodunk (társadalom és egyén szintjén is), holott pontosan tudjuk, hogy a régi programok már nem szolgálnak minket, nem felelnek meg a bennünk kialakult energetikai változásoknak. Féltjük a kiharcolt társadalmi helyzetünket, hatalmi pozíciónkat, félünk, ha összedől a világi értékrendszer elvárásai alapján felépített csillogó kártyavár, a benne megszerzett pozícióink, hitrendszerünk nélkül nem marad nekünk semmi, értéktelenné, feleslegessé válunk...

A változás, a fejlődés folyamatos, szükségtelen az újabb babiloni tornyok építése. A régi eszméktől és dogmáktól való függés az evolúciót nem akadályozza meg, csak a fájdalmainkat növeli.

Azok, akik mostanra megismerték és megtapasztalták a biologikus működésünket, azoknak nem kell, hogy a jelenlegi helyzetre az automatikus biológiai különprogramok adjanak választ. Akik ezt még nem tették; azoknak lehet, hogy elérkezett az ideje, hogy az új perspektíva feltáruljon előttük.

Vitorlát fel! Új vizekre hajózunk... 🙂

 

Ezen írás nem törekszik teljességre, a témakör csak egy részét érintettem, és a bennünk zajló biológiai folyamatok és a konfliktus jellegének megértésére szolgál; az analogikus megértés és képekben gondolkozás (képolvasás,) fejlesztése céljából tervezett képzés része. Minden ember élete-életvonala egyedi, ezért a pontos kiváltó okokat személyre szabottan, a megélt események függvényében érdemes vizsgálni. Az, hogy ki hogyan birkózik meg a konfliktusaival egyénenként változó, más területeket másként kezelünk, attól függően, hogy mennyi negatív tapasztalatunk, kudarc élményünk gyűlt ott össze. Egy konfliktus feltárása nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kapcsolódó írás:
A teremtés koronája - avagy a "média vírus" fénykora
A gyermekbénulás biologikus megértése
A spanyolnátha biologikus megértése

Hogy ne maradj le semmilyen aktuális információról, iratkozz fel a hírlevelemre!

Tudj meg többet:

Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Elkötelezetten dolgozom azon, hogy a megfelelő információ eljusson Hozzád, hogy a biologikus gondolkodás széles körben használhatóvá és hozzáférhetővé váljon. Ha szeretnél ebben támogatni, segítheted a munkám a cikkek megosztásával, vagy meghívhatsz egy virtuális kávéra. 🙂
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2024 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playpaper-plane