Mi a különbség a Biologika és a különböző (alternatív) gyógymódok között?

(2022.10.16)
...Az történhetett, hogy ránk hullott a tudás fájának gyümölcse, de kiderült, hogy még éretlenek vagyunk hozzá...

A technika fejlődésével ugyanis belelátunk olyan világokba, amikbe egyébként szabad szemmel nem, és látjuk, hogy sok milliónyi apró kis "izé" nyüzsüg rajtunk és bennünk, és úgy megijedtünk tőlük, hogy megtettük ezeket hiedelmeink alapjának, és a rajtunk és bennünk megjelenő tünetek forrásának, okának. És mivel egy ideje már nem divat a betegségdémonra fogni a tüneteket, ezért direkt kapóra jött, hogy valamit kikiálthatunk a folyamatok felelősének, aktuális fő ellenségnek...

Az orvoslás azon a hiedelemrendszeren alapul, hogy a bennünk lévő elváltozásoknak külső okai, felelősei vannak, amik valamilyen módon a szervezetünkbe jutva, eszeveszett randalírozásba kezdenek.
Hogy a szervezetünk elromolhat, hogy nem képes az öngyógyulásra, hanem egy-egy "hiba" esetén, - mint egy szerelőnek, - be kell avatkoznunk a megoldás érdekében.

Teljesen mindegy, hogy az akadémikus orvoslás kezeléseiről, vagy valamely alternatív gyógymódról beszélünk, mind azért született, hogy ezt a hiedelmet kiszolgálja, hogy segítsen a képzelt ellenségeinket legyőzni valahogy. Ha nem gyógyszerrel, akkor gyógynövénnyel, vagy gyógykezelésekkel, vagy ráolvasással, de minden gyógymód ennek a dualisztikus, ellenségközpontú rendszernek a "háborús stratégiája".

Ez hagyományos orvosi kezelések esetén akár hasonlóan durva beavatkozásokig terjedhetnek, mint az életben egy atomháború, - lehet, hogy kiírtjuk vele az aktuális "ellenséget", de nagy valószínűséggel saját magunkat is, (de legalábbis súlyosan károsítjuk vele a szervezetet).

A szelídebb gyógymódok (pl. diéták) kb. olyanok, mint az Oroszország elleni szankciók, - pl. megvonjuk a McDonalds-ot, és egyéb energiákat a területről, - amivel megoldás ugyan nem születik, viszont még jobban szenvedünk a döntéseink következményei miatt.

Szóval, akkor mi a Biologika?

A Biologika NEM egy gyógymód, NEM az orvoslásnak, vagy az orvoslás alapjainak egy szelete. A Biologika maga A TÖRVÉNY.

Az alap összefüggésrendszer, az élet pillérei, ami szerint a világunk működik, ami minden hiedelemrendszertől független.

A biológiai természettörvények ismeretében láthatjuk, hogy a bennünk élő mikroorganizmusok, nem ellenségeink, hanem sokkal inkább a részei a szervezetünknek, és a bennünk működő folyamatok teljesen természetesek, és azokat a külvilág által bennünk előidézett igények alakítják.

Mivel a konfliktusok megoldásával a regenerálódás automatikus és programozott, ezért többnyire nincs túl sok szükség külső beavatkozásra, éppen ezért a profit-termelés szempontjából mint "ideológia" nem túl kifizetődő, hiszen ha nincs ellenség, nincs kit legyőzni, tehát fegyver vagy stratégia sem kell hozzá...

Mivel az akadémikus orvoslás egy ellenségközpontú hiedelemrendszeren alapul, abból a nézőpontból gyakorlatilag érthetetlen a biologikus álláspont, és ahhoz, hogy megértsük a bennünk zajló folyamatok menetét és okát, teljesen ki kell lépnünk a megszokott gondolkodásmódból.

A kettő kapcsolata olyan, mint a béke és a háború kapcsolata.

A biologikus gondolkodás az, amikor elfogadjuk, hogy természet részei vagyunk, és hogy a másik is az, és megpróbálunk együtt élni a többi emberrel és élőlénnyel, - mint ahogy többnyire ha utazgatunk a világban, és találkozunk más nemzetekkel, nem tekintjük más ország népét ellenségnek. Elfogadjuk, hogy minden változik, hogy pont úgy vannak aktívabb és passzívabb időszakok az életünkben, mint ahogy a természetben nyár és tél.

Az orvoslás dualisztikus gondolkodása pedig az az állapot, amikor háború van. Amikor azt, akivel együtt nyaraltunk 2 éve, ma képesek vagyunk vezényszóra megölni, mert valaki azt mondta, hogy halálos ellenség... Nincs túl sok ismeretünk a témáról, csak amennyit valamelyik tekintélyszerv közölt, hogy az ellenség valószínű az életünkre akar törni...

Szóval a kettő együtt nem működik.

 

Ezen írás nem törekszik teljességre, a témakör csak egy részét érintettem, és a bennünk zajló biológiai folyamatok és a konfliktus jellegének megértésére szolgál. Minden ember élete-életvonala egyedi, ezért a pontos kiváltó okokat személyre szabottan, a megélt események függvényében érdemes vizsgálni. Az, hogy ki hogyan birkózik meg a konfliktusaival egyénenként változó, más területeket másként kezelünk, attól függően, hogy mennyi negatív tapasztalatunk, kudarc élményünk gyűlt ott össze. Egy konfliktus feltárása nem helyettesíti az orvosi ellátást.

Kapcsolódó cikk: HOLLY-WOODOO mesék - azaz honnan erednek a betegségekkel kapcsolatos hiedelmeink?

Hogy ne maradj le semmilyen aktuális információról, iratkozz fel a hírlevelemre!

Tudj meg többet:

 

Ha szeretnél közreműködni abban, hogy milyen témában jelenjenek meg cikkek vagy egyéb tartalmak,
azt alább a hozzászólásoknál megteheted. Nagyra értékelem a visszajelzésed!
Ha támogatnád a munkám, sokat tudsz segíteni a cikkek megosztásával,
hogy az információ eljusson a megfelelő helyre, a megfelelő emberekhez.
Ha adományoznál a biologikus gondolkodás elterjedése érdekében, azt ITT tudod megtenni.
Köszönöm megtisztelő figyelmed!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám! Ha bármi kérdésed van, elérsz az alábbi helyeken:

Fontos linkek

Adatkezelési tájékoztatóCikkekTanfolyamokKonzultációKapcsolatRólam
© Copyright 2017-2024 - Elek Noémi - Minden jog fenntartva.
envelope-ophonefacebookyoutube-playpaper-plane